OnlinePizza undersöker nätbeställningarna av mat

Ni kanske känner till sidan OnlinePizza där man huvudsakligen kan beställa hem pizzor enkelt via nätet. Företaget bakom denna sida har gjort en undersökning av vilka som egentligen beställer mat via nätet på detta sätt. Undersökningen går under det passande namnet "Sweden Online Food Ordering" och sägs krossa bilden av att det bara skulle vara ensamhushåll och ungdomar som beställer snabbmat via nätet.

– Bilden att det är ensamhushåll eller ungdomar som beställer färdig mat stämmer inte alls, säger Per Anders Bjelkstål, marknadschef på Onlinepizza.se. I stället är det framförallt människor mitt i livet, högutbildade med barn och jobb, som utnyttjar den här möjligheten att spara tid i vardagen.

Annons

Hos de med högre inkomst, över 300 000kr/år, är det mer än dubbelt så vanligt att beställa färdig mat över nätet än hos de som tjänar under 300k per år. OnlinePizzas undersökning visar även att man är smart om man beställer färdig mat över nätet. 13 procent av de med eftergymnasial utbildning har beställt onlinemat mot 8 procent hos de med grundskole- eller gymnasienivå på sin utbildning.

Välutbildade ensamstående föräldrar och de med inkomster över genomsnittet sägs vara de som främst beställer hemkörning av mat via nätet. Var femte ensamstående förälder, 20 procent, skall ha beställt mat på detta sätt. Undersökningen baseras på 1117 telefonintervjuer.

Källa: press

Annons