Outnet köper upp GetOut.se

Outnet meddelade igår att de kommer att förvärva alla aktier i företaget Get Out AB. Företaget står bakom Getout.se vilket är en nätbutik som säljer friluftsprylar, med fokus på hårdvara inom traditionellt friluftsliv. De har funnits på nätet sedan 2000. Outnets vd, Stefan Gustafsson, har följande kommentar:

-Vi är väldigt glada över att kunna göra den här affären. Get Out är ett etablerat och mycket omtyckt företag i branschen. Nu kommer vi fokusera på att vidareutveckla bägge verksamheterna genom att samordna och lära av varandra. Tillsammans blir det här världsklass.

Annons

Jocke Sundeberg, vd på Get Out, tror även på starka synergieffekter av uppköpet:

- Det här blir spännande! Mycket spännande! De gemensamma målen är högt satta och från både Get Outs & Outnets sida har vi massor av erfarenhet med oss i bagaget. Outnet har, och har haft, en våldsam expansionstakt avseende omsättning, geografi, kunder & sortiment. På Get Out har vi hållit oss mer strikt till hårdvara, Sverige och den kräsne användaren. Vi kommer bli en mycket, mycket stark konstellation.

Outnet som precis är i vändan att flytta till nya större lokaler, något vi skrivit om här, har uppenbarligen tid till att även expandera sin verksamhet i andra former.

Källa: press

Annons