Plötsligt VD-byte – Netonnet-stjärnan tar över

"Ska bli väldigt spännande".

I mitten på december förra året kom beskedet att Jan Larsson lämnar vd-rollen hos Blomsterlandet, efter hela 34 år på posten. Ersättare blev tidigare Bagaren och kocken-vd:n, Christina Ståhl.

Men hon har nu valt att kliva av nya uppdraget, på grund av sjukdom, efter bara några månader.

Annons

Tidigare i år kommunicerade vi att Christina Ståhl skulle tillträda som vd under våren 2024. Christina har nu, efter några månader som vd för Blomsterlandet, valt att kliva av sitt uppdrag. Vi beklagar detta och önskar Christina allt gott framöver, säger Joachim Frykberg, Blomsterlandets ordförande, i en kommentar.

Istället kliver en annan stark vd-profil nu in i rollen. Bolaget har rekryterat ingen mindre än Susanne Holmström, som främst är känd från samma roll hos elektronikjätten Netonnet.

"Känner bolaget väl"

Det råkar också vara ett väldigt välbekant ansikte för kedjan sedan tidigare.

Det känns fantastiskt roligt att kliva in som vd för Blomsterlandet. Som del av styrelsen känner jag bolaget väl och ser stor potential framåt. Blomsterlandet har en stark position på marknaden och ett fantastiskt kunderbjudande, och jag ser fram emot att tillsammans med teamet utveckla detta vidare, säger Susanne Holmström.

Den 13 juni blir första arbetsdagen på nya jobbet.

Susanne är en tydlig ledare som brinner för Blomsterlandet och dess utveckling. Hon är duktig på att bygga team, utveckla kunderbjudande och att få företag och organisationer att göra förflyttningar. Det ska bli väldigt spännande att följa Blomsterlandets resa framåt under hennes ledning, säger Joachim Frykberg.

Annons