Padeln får kärlek av Blocket – blir årets begagnade julklapp

Padelprylar.

Årets julklapp 2021 blev alltså till slut evenemangsbiljetten. Något som flera experter förutspått. Nu har även Blocket släppt sin variant som de kallar Årets begagnade julklapp, och som de utsett sedan 2015.

LÄS ÄVEN: Årets julklapp 2021 avslöjad: “Det vi har ett uppdämt behov av”

Annons

Årets begagnade julklapp är något som flera också trodde kunde blivit HUI:s val till Årets julklapp. Amazons svenska vd Gulfem Toygar var bland annat inne på att just padeln blivit mycket het den senaste tiden.

Med tanke på den stora padelboomen i Sverige och hur padelutrustning blivit allt mer populärt på Amazon skulle jag inte bli förvånad om årets julklapp visar sig vara ett padelracket eller padelutrustning, sade hon i slutet av förra veckan.

Blocket meddelar nu att Årets begagnade julklapp 2021 blir just padelprylar.

Det känns väldigt roligt att årets begagnade julklapp är kopplat till padel. Den utvecklingen som är idag både inom föreningslivet med 120 föreningar och 40 000 medlemmar och att cirka 600 000 spelar padel är ju helt fantastisk säger Calle Åkesson, verksamhetschef på Svenska Padelförbundet, i en kommentar till Blockets utmärkelse.

Enligt en undersökning som Blocket gjort så kan även var tredje svensk tänka sig ge bort ett padelrack i julklapp. Antal padelrelaterade annonser på Blocket har även ökat med 79 procent jämfört med förra året.

Vid årsskiftet räknar Svenska Padelförbundet med att det kommer att finnas mellan 3 500 och 4 000 padelbanor i landet vilket gör Sverige till det padelbanetätaste landet i hela världen, meddelar Blocket.

Annons