Paketskåpen slog rekord i shoppingfesten: ”Väldigt nöjda”

Full rulle hos Instabox.

Paketskåpen verkar ha varit ett populärt alternativ under Black Week. I alla fall om man får tro Instabox siffror, som visar att de fick tre gånger fler paket under veckan, jämfört med samma period förra året. Även om det innebär att mottagarna behöver röra sig ur hemmet, så slipper de i alla fall köa vid ombud och därmed en minskad risk att stöta på trängsel.

Black Week är intensiva och roliga dagar för oss, ett startskott på högsäsongen helt enkelt. Volymerna av paket som trillat in under veckan är enormt stora men vi har förberett oss väl och länge inför Black Friday genom att ha ställt ut hundratals nya skåp på kort tid, öppnat fler terminaler, anställt och utbildat mer personal och optimerat våra processer, säger Chrstian Karlander, Sverigechef på Instabox, i ett pressmeddelande.

Annons

Instabox har i dag runt 1000 skåp utplacerade över vårt avlånga land och man levererar paket till dessa sju dagar i veckan. Och trots den ökade kundtillströmningen under den storra shoppingveckan tycker man sig ha klarat av volymerna väl.

Många av de hundratusentals paket som näthandlades under helgen ligger redan i skåpen och väntar på sin mottagare eller har redan blivit upphämtade, vi är väldigt nöjda med hur våra system har hanterat denna massiva volym där vi lyckats bibehålla korrekta uträkningar och estimat gällande fyllnadsgrad och upphämtningstider med mera och därmed kunnat fortsätta hålla våra leveranslöften. Det syns också på våra kundomdömen från perioden som är väldigt positiva, säger Christian Karlander.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!