Paketskåpsutmanaren öppnar boxarna för privatpersoner

"Vill bidra till att varor får en längre livslängd".

Paketskåpsutmanaren Iboxen öppnar upp sina leveransboxar för privatpersoner som vill byta, förvara, låna eller sälja begagnade varor. Dessutom ska man öppna upp för second hand-aktörerna att använda sig av bolagets infrastruktur.

Vi har en lokal, tillgänglig och säker infrastruktur med leveransboxar som kan göra livet enklare för dem som har en box i sitt kvarter och som kan ersätta det fysiska mötet. Dessutom vill vi väldigt gärna bidra till att varor får en längre livslängd, säger Tim Jörnsen, vd på Iboxen, i ett pressmeddelande

Annons

Användarna kommer att kunna köpa plats i leveransbox via Iboxens app med Swish som betallösning. När varan placeras i en lucka får mottagaren ett sms om att varan finns att hämta. Mottagaren får sedan identifiera sig med mobilt bankid vid uthämtning och säljaren får en bekräftelse i appen på att paketet tagits emot.

Precis som Swish bygger Iboxen på en infrastruktur där de agerar som en neutral plattformsaktör. Att Swish som betalsätt kan bidra till att fler ägare byter varor på ett mer hållbart sätt känns riktigt bra. Iboxen är ett klockrent exempel på en aktör som skapar innovativa lösningar via Swish plattform in till sin egen, säger Anders Edlund, Chief Product Officer på Swish.

Annons