Panagora, Poc och en responsiv E-handel

E-handelsleverantören Panagora berättar i ett pressmeddelande hur de fått uppgiften att sätta ihop en responsiv webbdesign till svenska Poc. Poc är ett företag som säljer skydd för skid- och snowboardåkare.

Eftersom Poc arbetar mycket med design gissar vi att de även ville göra något extra gällande deras webshop. Panagoras system gör det tydligen möjligt att sätta ihop en responsiv design till en nätbutik. Vilket innebär att hemsidan anpassar sig till olika enheter och upplösningar. Främst verkar det dock handla om skärmupplösningen och hur sidans design automatiskt anpassar sig till denna.

Annons

"Tillsammans med företaget Panagora har POC skapat en sida där besökarna enkelt kan se hemsidan oavsett vilken plattform och skärm de använder. De kan även beställa produkter från mobilen, datorn eller surfplattan."

Är framtiden responsiv

Vi testade deras hemsida på en stationär dator och via en mobiltelefon och sidans design anpassar sig mer än man skulle kunna tro. Det handlar primärt om en omflyttning av olika element och storleksändringar på bilder, beroende på vilken bredd på skärmen man har. Detta görs dock på ett smart sätt och vi ser glimten av en framtid med självanpassande nätbutiker. Det kanske ska poängteras att det inte handlar om en separat mobil butik utan samma hemsida som skyfflar om sina element.

"Enligt POC är deras kunder ofta personer som reser mycket och är utomhus mer än andra. Därför tycker de att det är viktigt att de kan nå hemsidan från andra enheter än datorn."

Vi är inte helt sålda på Poc:s övergripande design men detta är främst en smakfråga. Samtidigt undrar vi om sidan anpassar sig på något speciellt sätt när en surfplatta används. Gissningsvis gör den inte det men visst vore det häftigt om man via mobiler och surfplattor kunde få touch-funktioner, där man kunde röra element, något som inte exponerades för en stationär dator.

I Poc:s fall verkar det, i stora drag, handla om en inbyggd mobil webshop som automatiskt visar sig vid en viss upplösning. Det känns dock som att responsiv design kan gå mycket längre än så. Ni finner Poc:s responsiva e-handel här. Denna diskussion knyter även samma med en tidigare artikel som behandlar surfplattor, mobiler och olika skärmstorlekar.

 

Källa: press

Annons

Annons