Pandemiproblem: Amazon lanserar pysselprojekt efter lådinvasion

Katthus och robotkostym.

E-handelsjätten Amazon är kända för att jobba mycket med sina e-handelslådor som de skickar ut beställningarna i. De har bland annat initiativ som “frustration-free packaging” som ska göra det enkelt för kunderna att öppna sina paket.

Precis som de flesta e-handlare jobbar man även med att minska materialet som används när man förpackar beställningar, detta för miljöns skull men det är förstås också mer ekonomiskt med mindre material.

Annons

Vårt team av ingenjörer har räknat ut hur mycket material vi kan ta bort från papperslådor och samtidigt se till att varje leverans kommer fram oskadd. När våra förpackningar använder mindre material, väger mindre och är rätt storlek för att skydda kundernas order, kan vi packa fler beställningar i varje leverans, vilket resulterar i färre resor och mindre bränsleförbrukning - vilket minimerar vårt koldioxidavtryck, skriver Amazon i ett blogginlägg.

Trots ett digert arbete med att minska förpackningarna så inser Amazon uppenbarligen att många just nu översköljs av Amazon-lådor, i spåren av coronapandemin. Därför har man skapat ett antal pysselprojekt med steg-för-steg instruktioner över olika saker man kan bygga med tomma e-handelslådor.

Det vill säga om man inte orkar bära lådorna till återvinningen eller helt enkelt behöver något att göra i hemma-karantän.

Amazon erbjuder bland annat instruktioner för att bygga ett hus för din katt, en lådbil och en robotkostym. E-handlaren passar förstås på att berätta om sina miljömässiga satsningar, i samband med projekten, men det bjuds på fina tecknade instruktioner för varje projekt.

E-handlaren hoppas bli helt klimatneutral till 2040.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!