Panduro gör sig av med eget lager – satsar på TPL för e-handeln

Ett tiotal tjänster försvinner.

Butikskedjan Panduro Hobby outsourcar e-handelslogistiken till Nowaste Logistics. Detta efter att detaljhandlaren sett en stark tillväxt online.

Vi har en kraftig tillväxttakt på nätet och det ligger i linje med våra ambitioner framåt att fortsätta växa där. För att säkerställa kapacitet, kvalitet och service gentemot våra kunder så behöver vi hitta lösningar som möjliggör för oss att fortsätta växla upp, säger Björn Johansson, Supply Chain Director på Panduro Hobby, i ett pressmeddelande.

Annons

Panduro driver idag e-handelslogistiken i egen regi men har nu tillsammans med Nowaste tagit fram en lösning som ska “säkerställa företagets digitala utveckling”.

Samarbetet innebär att e-handelslogistiken flyttas till det automatiserade lagret som Nowaste etablerar i Helsingborg, meddelar företagen.

"Nödvändig för att säkra vår framtid"

Det nya lagret ska bli “närmast helt automatiserat” och det kommer endast att hantera e-handelslogistiken, butikernas logistikkedja hålls separat. Ett tiotal personer på Panduros lager i Fosie berörs av förändringen.

Det är alltid trist när lojal och kompetent personal berörs, men det är en strukturell förbättring som är nödvändig för att säkra vår framtid, säger Panduros vd Rickard Kemfors.

Uppstart och flytt av lager sker i slutet av april och början på maj 2020.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!