Pär Svärdson kammade hem en ny titel – ”förändrat och banat väg”

"Rasande tillväxt i kombination med full kontroll".

Pär Svärdson, grundare och vd för Apotea, har utsetts till Stockholms främsta entreprenör och fått EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Pär Svärdson är en stor förebild för entreprenörer runt om i landet. Efter att ha sålt e-bokhandeln Adlibris, som han grundade 1997, tog han sedan över bolaget som 2012 blev nätapoteksbutiken Apotea, säger juryordförande Thomas Ek i ett pressmeddelande.

Annons

Han är en innovatör inom svensk e-handel och har i grunden förändrat och banat väg för en ny svensk apoteksmarknad.

Nätapoteket har sedan starten vuxit snabbt på den svenska marknaden. Idag har bolaget cirka 400 anställda och i fjol omsatte företaget över 2 miljarder kronor. Apotea har tidigare även utsetts till svenskarnas favoritbutik på nätet och röstats fram av Prisjakts användare, fem år i rad, till ”Årets nätbutik”.

LÄS ÄVEN: Över 120 000 röster – Apotea tog hem Årets nätbutik 2018

Trots sina framgångar har Pär fortfarande stora ambitioner och har som vision att göra Apotea till Sveriges mest hållbara företag, säger Thomas Ek.

Pär Svärdson är en mycket värdig vinnare och utan tvekan en av landets mest framstående entreprenörer.

Juryns motivering till Pär Svärdsons utmärkelse löd:

Vinnaren av priset "EY Entrepreneur of the Year i region Stockholm" har under ett stort antal år uppvisat ett entreprenörskap som saknar motstycke. En rasande tillväxt i kombination med full kontroll har skapat en sanslös framgångssaga!

Med ledord som snabbhet, kraftfull marknadsföring och medvetna miljöval har årets vinnare blivit själva sinnebilden för vad entreprenörskap handlar om.

Annons

Annons