Pär Svärdsons nya roll – ska utveckla klädföretag

"Det är bokstavligen min arbetskostym".

Pär Svärdson, Apoteas vd och grundare, kliver in som styrelseledarmot i Sail Racing International AB, ett svenskt klädmärke inriktat på seglarprodukter. Företaget grundades 1977, men nylanserades år 1999 och sedan dess utvecklar Sail Racing tekniska produkter för atleter inom extrem segling.

Jag har alltid tyckt om och använt Sail Racings kläder, det är bokstavligen min arbetskostym, säger Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

Annons

Och mycket riktigt. Under de senaste åren har vi kunnat se Pär bära Sail Racings pikétröjor, även på flera pressbilder. Som styrelseledarmot i Sail Racing kommer han att bidra med sin breda erfarenhet från bolagsbyggande och vara med och utveckla företaget framåt.

För oss är detta otroligt kul och spännande, den breda kunskap och spetskompetens som Pär sitter inne på är något som vår organisation verkligen ser fram emot att ta till sig. Han har lyckats oerhört bra inom sitt segment och vi ser fram emot att kunna ta del av hans idéer och lärdomar, säger Joakim Berne, vd på Sail Racing.

Pär är dessutom en stor seglingsentusiast och har tagit guld i de Svenska Mästerskapen i Farr 30 och Fareast 28R.

För mig är det väldigt spännande att nu få vara en del av varumärket. Jag ser verkligen fram emot att följa med Sail Racing på deras resa framåt, säger Pär Svärdson.

Annons