Paret lanserar vegansk e-handel: ”Bästa beslutet i bägges liv”

“Konkurrensen obefintlig i Sverige och i Norden”.

I fredags startade Erik Werner och Cristina Oliva Werner, en helt ny e-handel, Happyvegan.

Det finns väldigt få renodlade veganska webbshopar i Sverige och i Norden generellt. Vi vet bara om en faktiskt. Samtidigt finns det mycket eko shoppar och andra livsmedelsaktörer, men det är väldigt dåligt utbud på veganska varor generellt, berättar Erik Werner för Ehandel.

Annons

Happyvegan ska bli en plattform för annat än bara livsmedel.

Vi vill erbjuda en bred range av hållbara, veganska och etiska produkter. Mat och livsmedel är utgångspunkten men vi vill bredda och inkludera allt ifrån hygienartiklar till hushållsartiklar till böcker och kanske till och med sånt som kläder och skor.

Reda nu har de tvålar och schampon på väg in som är helt plastfria. Sen tänker de ta in munvårdsprodukter, som tandborstar, tandpetare, plastfri tandkräm i tablettform och andra hygienartiklar.

Innovationstakten just nu är enorm och det kommer nya fascinerande produkter varje dag. Vi vill vara platsen där man hittar det senaste inom den växtbaserade livsstilen. Vi har ambition att bli Sveriges ledande handelsplats för allt relaterat till en vegansk, hållbar och modern livsstil.

Erik Werner räknar med att de kommer att omsätta runt 3-4 miljoner kronor under 2023.

Har ni några investerare i ryggen?

Nej, vi kör det helt själva med eget kapital.

Happy Vegan startades egentligen redan 2016 av några killar i Göteborg, som var frustrerade över det dåliga utbudet av veganska produkter i Sverige generellt och i svenska livsmedelsbutiker i synnerhet. Så de drog igång Happy Vegan dels som en fysisk butik i Göteborg och dels som en webbshop. Men efter att ha drivit Happy Vegan i sex år så började killarna känna att det var dags för nya utmaningar så man stängde ned den fysiska butiken och började leta efter någon att ta över onlinedelen.

Annons

Efter en lång dialog så enades vi under hösten 2022 att jag och Christina skulle ta över webbshopen och försöka ta den till nya höjder

Vad hade ni för erfarenhet kring vegansk kost och kring att driva e-handel? 

Vi är ett par som har varit veganer i lika många år som Happy Vegan har funnits och det har varit det absolut största och bästa beslutet i bägges i liv. Det fick oss in på en helt ny bana i våra liv och väckte ett hälsointresse och skapade en nyfikenhet för mat, kost, träning och allt annat relaterat till det på ett helt nytt sätt.

För Cristina innebar  det nyvunna intresset att hon ville studera det på riktigt och jobba med det i framtiden, vilket har resulterat i att hon alldeles strax är nyexaminerad nutrionist och legitimerad dietist.

För mig har det inneburit en egen utvecklingsresa med glöd att applicera det jag spenderat hela mitt vuxna liv att jobba med (e-handel, digital marknadsföring och produktutveckling) på något som ligger nära hälsa, träning, hållbarhet eller något annat tätt förknippat med veganismen. Så när den här möjligheten dök upp så var det som en "match made in heaven" och vi är så stolta och hedrade över att få driva Happy Vegan vidare och promota den veganska livsstilen till resten av världen, eller vi börjar med  Sverige.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!