Parfym.se lanserar ny AI – för att välja rätt doft: ”I framkant”

Tjänsten som ska guida kunderna i parfymdjungeln online.

Tycker du att det är knepigt att välja parfym i e-handeln? Då har Parfym.se kanske verktyget för dig.

De är nämligen i full färd med att lansera Parfym AI, vilket beskrivs som en personlig AI-rådgivare, en hyperintelligent doftguide för den som söker inspiration och guidning.

Annons

Vi är stolta över att vara i framkant i att guida kunden i doftens värld. Med Parfym AI får du hjälp – oavsett tidigare parfymkunskap och erfarenhet. Vi tar nu ett stort kliv framåt i att leda med vår doftexpertis i Sverige, säger Jonas Häggqvist, vd för Parfym.se, i en kommentar.

Funktionen har utvecklats i samarbete med Echo state. Och målet är att Parfym AI ska ge konsumenterna både personanpassade rekommendationer och experttips.

Man kommer till exempel att kunna fråga om tips på parfymer man vet att man gillar, eller be om tips på parfymer som passar till olika tillfällen, vad som skulle vara en bra present och så vidare. Den ska även kunna lära ut om doftnoter, förklara hur en doft är uppbyggd eller tipsa om till exempel blommiga parfymer.

Boten/tjänsten hämtar data från vad vi lärt den genom vår parfymmasterdata och expertkunskap och försöker sedan hitta bästa matchning utifrån kundens önskemål, berättar Lina Hasic, e-handelschef för Parfym.se, för Ehandel.

Den kommer dock inte kunna svara på frågor om andra produktkategorier.

Den är en renodlad doftguide så den svarar inte på frågor om till exempel hudvård eller kundtjänstärenden. Men den hjälper då gärna istället kunden att komma i kontakt med vår suveräna kundtjänst, säger Lina Hasic.

Annons