Partykungen firade 5 miljoner order: “Overkligt”

“Tårta två dagar i rad”.

Den 18 november 2009, fem minuter i tolv på dagen, så tog den svenska nätbutiken Partykungen emot sin första order. Sedan dess har e-handlaren vuxit rejält och passerat både 100, 200 och 300 miljoner i omsättning. Och beställningarna ut till kunderna har förstås fortsatt att flöda.

I går nådde man dock en milstolpe till, 13 år efter den första ordern. Antalet order passerade nämligen 5 miljoner. Och order nummer 5 000 000 ska ha trillat in klockan 14:03 under gårdagen.

Annons

Hur känns det?

Overkligt! Vi hade aldrig trott att vi skulle få så här många kunder när vi startade, säger Joel Svensson, grundare och vd.

Händelsen firades av ett hundratal medarbetare på Partykungen konto och lager i Gävle.

Vi insåg faktiskt så sent som i förra veckan att vi närmade oss order nummer 5 miljoner och började då planera för att köpa in lite tårta och fika till personalen. Därefter gjorde vi en kalkyl som sa att vi skulle nå 5 000 000 i måndags. Så lite snopna blev vi när tårtorna anlände men order nummer 5 miljoner kom först på tisdagen. Men personalen blev desto gladare som fick äta tårta två dagar i rad.

Orderutvecklingen hos Partykungen
(ca 1 miljon order bara det senaste året)

Hur har ordervärdet sett ut över tid?

Under pandemiåren kunde vi se att ordervärdet gick ner något men i övrigt har det hållit sig relativt stabilt på 350-400 kronor per order, i snitt.

Annons

När tror du att ni når 10 miljoner order?

Senast i slutet av 2026 tror vi, men vi hoppas såklart på tidigare, säger Joel Svensson.

Annons