Partykungen går utanför Norden – köpte domän för ”5-siffrigt belopp”

"En stark fest- och partykultur".

E-handlaren Partykungen har efter framgångarna på hemmamarknaden Sverige hunnit med att expandera till Norge, Danmark och Finland. I våra tre grannländer går företaget under det mer internationella namnet Partyking.

Nu har det blivit dags för festfixaren från Gävle att ta steget utanför Nordens gränser. Bolaget har nämligen köpt på sig domänen Partyking.nl och har därmed bäddat för en lansering i Nederländerna.

Annons

Vi har faktiskt haft ögonen på Nederländerna ganska länge och tidigare gjort försökt att köpa Partyking.nl men då fått nobben. Vi lät en extern mäklare ta en ny kontakt nu i början av juni och lyckades där förhandla oss till domännamnet för en rimlig prislapp, ett 5-siffrigt belopp i svenska kronor, berättar Partykungens vd och grundare Joel Svensson för Ehandel.

Vad är det som lockar med just Nederländerna?

Det som lockar med Nederländerna är att de ligger ganska nära oss kulturellt och sedan har landet en stark fest- & partykultur och anordnar några av världens största ravefestivaler. Jag var faktiskt själv utanför Amsterdam på ravefesten Qlimax för ett par år sedan. Vi var över 5000 deltagare i en stor hangar som festade loss - riktigt roligt!

Rent logistiskt ligger Nederländerna också bra till för att kunna erbjuda en vettig service i form av snabba leveranser från Sverige.

När Nederländernas version av Partykungen kan komma att slå upp portarna är ännu inte bestämt. Företaget har faktiskt inte heller bestämt sig för om det blir Nederländerna eller något annat land som företaget expanderar till härnäst.

Vi utvärderar nu Nederländerna tillsammans med några andra alternativ och hoppas kunna lansera på någon av dessa marknader i början av nästa år, säger Joel Svensson.

Annons