Search
Close this search box.
ANNONS

PayPort byter namn till Collector eCommerce

PayPort byter namn till Collector eCommerce
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

ANNONS

Fรถretaget Collector, som bland annat erbjuder traditionella fakturatjรคnster, lanserade i bรถrjan pรฅ fรถrra รฅret en konkurrent till Klarna, Sveawebpay mfl. En faktureringstjรคnst fรถr e-handlare som gick under namnet PayPort.

Nu meddelar Collector att de ska vidareutveckla PayPort och i samma vรคnda byter de namn pรฅ tjรคnsten till Collector eCommerce.

"Huvudsyftet med namnbytet frรฅn PayPort till Collector eCommerce รคr att det ska bli tydligare vem som stรฅr bakom tjรคnsten. Collector har verkat i finansbranschen sedan 1999, har en balansomslutning pรฅ 3,5 miljarder kronor och stรฅr under finansinspektionens tillsyn."

De sรคger รคven att de inte drar nรฅgon skarp grรคns mellan e-handel och handel:

โ€“ Vi drar ingen skarp grรคns mellan e-handel och handel i รถvrigt. Bรฅda delarna ingรฅr i vรฅrt affรคrsomrรฅde Collector Commerce. Vi tror att de flesta kunder vill ha samma lรถsning i den fysiska butiken som pรฅ nรคtet, sรคger Lena Apler, VD.

Detta รคr sรคkert sant dock stรคller vi oss frรฅgande till namnet. PayPort kรคndes nรคmligen lite snรคllare och precis som Klarna bytte ifrรฅn Kreditor trodde vi att Collector ville komma bort ifrรฅn deras ganska vassa namn, som passar bra mot fรถretag men kanske inte mot slutkund. Vi hoppas att PayPort inte blir lidande av sitt nya namn och istรคllet erbjuder bra villkor till e-handlare.

Kรคlla: press

Relaterade nyheter:
Collector ger sig in pรฅ Klarnas marknad

Dela artikeln: