PayPort byter namn till Collector eCommerce

Företaget Collector, som bland annat erbjuder traditionella fakturatjänster, lanserade i början på förra året en konkurrent till Klarna, Sveawebpay mfl. En faktureringstjänst för e-handlare som gick under namnet PayPort.

Nu meddelar Collector att de ska vidareutveckla PayPort och i samma vända byter de namn på tjänsten till Collector eCommerce.

Annons

"Huvudsyftet med namnbytet från PayPort till Collector eCommerce är att det ska bli tydligare vem som står bakom tjänsten. Collector har verkat i finansbranschen sedan 1999, har en balansomslutning på 3,5 miljarder kronor och står under finansinspektionens tillsyn."

De säger även att de inte drar någon skarp gräns mellan e-handel och handel:

– Vi drar ingen skarp gräns mellan e-handel och handel i övrigt. Båda delarna ingår i vårt affärsområde Collector Commerce. Vi tror att de flesta kunder vill ha samma lösning i den fysiska butiken som på nätet, säger Lena Apler, VD.

Detta är säkert sant dock ställer vi oss frågande till namnet. PayPort kändes nämligen lite snällare och precis som Klarna bytte ifrån Kreditor trodde vi att Collector ville komma bort ifrån deras ganska vassa namn, som passar bra mot företag men kanske inte mot slutkund. Vi hoppas att PayPort inte blir lidande av sitt nya namn och istället erbjuder bra villkor till e-handlare.

Källa: press

Relaterade nyheter:
Collector ger sig in på Klarnas marknad

Annons