Peas of Heaven öppnade e-handel: “Omsättningen ökade med 75%”

"Uppenbarligen var det många som ville välja rätt".

I förra veckan så tog företaget Peas of Heaven steget ut på nätet. Företaget ska därmed ha blivit det första i Sverige att sälja färsk vegomat direkt till kund.

Så hur gick det? Lite för bra visar det sig. Samtliga produkter sålde slut direkt och företaget fick "stänga butiken efter 24 timmar".

Annons

Vi omsätter ungefär 4 miljoner per månad i generell försäljning. Den dagen vi öppnade e-handeln så ökade vi vår dagliga omsättning med 75 procent, berättar företagets presskontakt för Ehandel.

300 boxar försvann snabbt

Peas of Heavens produkter går inte att köpa enskilt via hemsidan men de erbjuder färdiga boxar med produkter i och dessa flög alltså av hyllorna vid lanseringen.

Vi sålde 200 boxar de första 24 timmarna och några dagar efter fick vi ihop till ytterligare 100 boxar att erbjuda.

Företaget startades 2019 av syskonen Marcus och Lucas Karlsson.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna äta växtbaserat och genom vår e-handel så kan alla som är nyfikna klicka hem det direkt oberoende av var de bor i Sverige. Vi vill göra det lätt att välja rätt. Och uppenbarligen var det många som ville välja rätt, säger Lucas Karlsson, grundare av Peas of Heaven.

Just nu kämpar företaget helt enkelt med att hinna ifatt efterfrågan och så fort lagret är påfyllt så kommer man att fortsätta försäljningen online.

Vi jobbar med att effektivisera våra processer så att vi kan öppna upp för försäljning av våra boxar igen, meddelar företaget.

Annons
Annons