Pen Store slår 80 miljoner: “Tajmar nytt år med nytt lager”

Dubblar lagret.

E-handlaren Pen Store, som säljer pennor och konstnärsprodukter, meddelar idag att man växer starkt. Företaget har haft en stabil tillväxt de senare åren och för räkenskapsåret 2019/2020 omsatte man runt 57 miljoner kronor, en ökning på 20 procent jämfört med året innan.

För det innevarande räkenskapsåret ser dock tillväxten ut att ta ett kliv uppåt. Företaget meddelar nämligen att omsättningen kommer att passera 80 miljoner kronor innan man stänger böckerna för året, den sista april.

Annons

Vi passerar 80 miljoner kronor i omsättning innevarande räkenskapsår som vi stänger om några veckor, meddelar företagets grundare och vd Jacob Bergström i ett pressutskick.

Den starka tillväxten kräver dock sitt i form av ett nytt lager som Pen Store nu planerar att flytta till i månadsskiftet april/maj. Lagret är på 2000 kvadratmeter, vilket ska vara mer än dubbelt så stort som det tidigare.

Det är ju roligt att vi på dagen tajmar nytt räkenskapsår med nytt lager. Lokalerna är oerhört välanpassade för e-handel. Dessutom är läget, precis utanför Södermalm där vi har vår bakgrund och fysiska butik, helt perfekt för oss, säger Jacob Bergström.

Tillväxten tillskrivs bland annat nya marknader. För ett år sedan lanserade företaget i Finland och Norge. Två marknader som sägs ha bidragit till den starka utvecklingen tillsammans med Danmark, där Pen Store funnits sedan tidigare.

Att vi växer är ju fantastiskt men mest stolt är jag över att vi kan hålla den här takten utan att tumma på finishen. Tvärtom har vi bara blivit bättre på alla plan, säger Jacob och tillägger:

Närmast till hands ligger fortsatt geografisk expansion och ytterligare vässat kunderbjudande.

En expansion till nya länder ser alltså ut att ligga nära till hands och det är något som ska möjliggöras av det nya dubbelt så stora lagret.

Annons
Annons