Pen Store vässar konceptet med nytt pennparadis

Efter ett knappt år på nätet öppnade Pen Stores grundare sin första fysiska butik. Nu är det dags för nästa kapitel när butiken slår igen portarna till förmån för ett nytt 115 kvadratmeter stort pennparadis. E-handeln kommer dock även fortsättningsvis vara stommen i företaget.

De senaste dagarna har vi berättat om de amerikanska nätbutikerna Bonobos och Gilt, som trots att de kallat sig renodlade e-handlare tagit klivet in i den fysiska världen. Något som blivit en allt vanligare företeelse på senare år, och som så klart även händer här på hemmaplan.

En e-handel som gjort det med lyckat resultat är Pen Store som efter ett knappt år på nätet öppnade en 20 kvadratmeter stor butik på Mariaberget i Stockholm. Det var 2011 och nu drygt två år senare stänger man butiken till förmån för ett nytt 115 kvadratmeter stort pennparadis på Hornsgatan.

Annons

– När jag öppnade den fysiska butiken på Mariaberget trodde många att jag hade en skruv lös. Det kan förvisso stämma, men faktum är att butiken har kommit att bli oerhört välbesökt. Sedan starten har vi blivit fler drivande bakom Pen Store och konceptet har vässats. Nu vågar jag påstå att vi öppnar en av Stockholms roligaste butiker, säger Jacob Bergström, grundare av Pen Store.

E-handeln är fortfarande stommen

Den nya butiken slår upp portarna den 1 juli i Hammarby supporterbutiks före detta lokal på Hornsgatan vid Zinkensdamm. Och med den nya lokalen kommer man att kunna utöka sitt utbud av allt från tuschpennor och akvarellpennor till reservoarpennor och presentpennor.

Även det bästa inom anteckningsböcker och tillbehör kommer att ta plats på hyllorna i den nya butiken. Dessutom utlovas en ständigt utveckling.

– Vi skyndar långsamt och har från grunden byggt upp en välmående verksamhet på nätet samt i vår fysiska butik. E-handeln är fortfarande stommen och våra nya lokaler ger oss möjlighet att utveckla även denna del. Sortimentet utökas och butiken på Södermalm speglar både utbud och priser i vår nätbutik, säger Jacob Bergström.

Källa: Press

Annons