Pernilla Nyrensten hoppar av – lämnar VD-rollen

"Funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt".

Pernilla Nyrensten har gjort ett stort avtryck i e-handeln med snabbväxaren Revolutionrace. Hon har också skrivit historia som den första kvinnliga grundare att ta sitt bolag till börsen som vd.

Men nu kommer beskedet att hon lämnar den positionen.

Annons

Att under nio år bygga det här företaget från grunden har fått mig att lägga många andra prioriteringar åt sidan och den senaste tiden har jag funderat på vad som är rätt för mig på lång sikt. Vi har passerat många milstolpar under den här perioden, inte minst förra årets notering, säger Pernilla Nyrensten i ett pressmeddelande.

Men hon blir naturligtvis kvar i bolaget, dock som aktiv styrelseledamot. Och processen att hitta en ny vd är därmed i full gång.

Det har varit fantastiskt att bygga Revolutionrace tillsammans med Niclas, med det sagt; idag är vi inte längre ett bolag som är beroende av någon enskild anställd. Idag har vi många medarbetare som hjälper att skapa något riktigt unikt för våra kunder. Nu ser jag fram emot att fortsätta aktivt stödja Revolutionrace som en del av styrelsen med extra fokus på att bygga varumärket Revolutionrace och försäljning, säger Pernilla Nyrensten.

Medan vd-jakten pågår kommer styrelseordföranden, Paul Fischbein, att kliva in som tillförordnad vd från och med i dag, 16 augusti. Han blir i samband med också styrelseledamot och Andreas Källström Säfweräng tar över som tillförordnad ordförande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!