Pernilla Nyrensten lämnar e-handelssagan: ”Står starkare”

"Har byggt ett fantastiskt bolag".

Pernilla Nyrensten skrev historia när hon blev den första kvinnliga grundaren och vd:n på börsen med sitt Revolutionrace. Därefter har hon skalat ned sitt engagemang i en av landets mest kända e-handelssagor.

I dag kommer beskedet att hon sätter punkt i det sista kapitlet med bolaget. Hon har nämligen avböjt omval och lämnar därmed styrelsen.

Annons

Vi vill rikta ett särskilt tack till Pernilla, vi kan inte nog betona vilken betydelse hon har haft för Revolutionrace som grundare, tidigare vd och senast som styrelseledamot. Pernilla och Niclas har byggt ett fantastiskt bolag som står starkare än någonsin och vi önskar Pernilla all lycka till i hennes framtida projekt, säger Andreas Källström Säfweräng, ordförande för Revolutionrace, i ett uttalande.

Maken Niclas Nyrensten föreslås dock för omval, tillsammans med Sara Diez Jauregui, Cecilie Elde och Andreas Källström Säfweräng, av valberedningen.

Man föreslår också nyval av Alexander Martensen-Larsen, Birgitta Stymne Göransson och David Thörewik. Den första föreslås också bli ny ordförande. Han är i dag en del av styrelsen i både Tiger of Sweden och By Malene Birger.

Valberedningen är glad att kunna presentera tre nya ledamöter med mycket relevant erfarenhet som kommer att komplettera styrelsen väl, säger Øistein Widding, ordförande för valberedningen.

Annons