Pernilla Nyrensten talar ut om avhoppet: ”Försakat vänner och familj”

Livet som börs-vd blev för dyrköpt.

Pernilla Nyrensten grundade sitt Revolutionrace med maken Niclas. Tillsammans har de tagit bolaget från ett garage, hela vägen till börsen. Men drygt ett år efter noteringen meddelade bolaget sent på måndagen att Pernilla lämnar rollen som vd med omedelbar verkan.

Ett beslut som kom som något av en chock för många - något som inte minst syns på aktien, som dök på beskedet. Men för Pernilla själv var det ett väldigt viktigt beslut att ta.

Annons

Jag har kört hårt i tio år och det är dags att lämna över stafettpinnen, säger hon till Ehandel.

Faktum är att börsintroduktionen spelat in. Den har visserligen gjort henne historisk, men också inneburit en helt annat tillvaro. Både på ett professionellt och privat plan.

Sedan vi blev ett publikt bolag så har jag jobbat alltför hårt. Jag har adresserat det till styrelsen och varit på jakt efter vice vd. Den rekryteringen har inte gått enligt plan. Därför väljer jag nu att avgå så vi kan rekrytera en superstjärna! Vi bygger inte för nästa kvartal vi bygger för nästa tioårsperiod.

Du nämner att du funderat på vad som är bäst för dig på lång sikt, kan du utveckla varför det inte var i en vd-roll?

Jag har kört all-in i tio år och satt bolaget framför allt. Jag har avbrutit middagar, varit borta mycket från familjen, varit allmänt frånvarande och försakat både vänner och familj. Nu under våren har jag dragit ner på tempot och funderat en hel del på framtiden. Det är det som krävts för att driva Revolutionrace. Jag älskar Revolutionrace, men livet springer förbi och jag tycker det är rätt läge nu när bolaget inte längre är personberoende.

Från ett garage till 1,3 miljarder

Det går dock inte att komma ifrån att hon gjort ett starkt avtryck i e-handelsbranschen med Revolutionrace och den resan som bolaget gjort. Och på frågan vad som gör henne mest stolt över vad hon åstadkommit i vd-rollen är svaret självklart.

Att Niclas och jag byggt ett värdedrivet, kundfokuserat bolag tillsammans med våra kunder och anställda! Niclas och jag har tagit bolaget från ett garage till ett 1 331 miljoner i omsättning på nio år - och det lönsamt.

Det är onekligen en bedrift. Samtidigt försvinner hon inte helt från bolaget. Istället kommer hon att vara verksam som aktiv styrelseledamot.

Annons

Vad var det som lockade med det?

Att få fokusera mer på det strategiska delarna och Revolutionrace varumärkes positionering, avslutar Pernilla Nyrensten.

Annons