PikMee om hur de upptäcker E-handelsvärlden

Internetworld har publicerat en historia om hur ett par köper en liten e-handel för att prova på något nytt. Det handlar om PikMee.se som bland annat säljer datortillbehör. Lena Dirfors och Tomas Pettersson ville testa något nytt så de köpte PikMee och har sedan dess försökt tackla e-handelns alla svårigheter.

E-handeln är just nu deras hobby vilket vi på Ehandel.se vet är mycket vanligt. Det är som sagt inte alla som kan livnära sig på sin e-handel. Lena ser det dock som en upplevelse:

Annons

– Det roligaste är att jag lär mig så mycket nytt och att det är helt annorlunda från vår vanliga vardag, säger Lena Dirfors.

Lagret har de hemma i sitt hus vilket inte är helt ovanligt, vi har många medlemmar i forumet som göra likadant. Lena och Tomas har dock en lite annorlunda lagerhållning som vi inte hört om innan:

– Vi har gjort en kompromiss vad gäller lager. När vi får en order på en produkt tar vi in två och bygger upp vårt lager med produkter som är efterfrågade.

Gällande svårigheterna nämner Lena speciellt fraktbiten där hon upptäckt att det är svårt att få bra fraktpriser som liten e-handlare.

– Vi har provat oss fram och vill gärna ha en enhetlig fraktlösning. Och som liten e-handlare gäller det att hålla kostnaderna nere. Därför säger Lena Dirfors nej till företag som ringer och vill sälja in tjänster, exempelvis för sökordsoptimering.

De säljer i dagsläget för 5000kr i månaden men hoppas på att en vacker dag kunna försörja sig på e-handeln. Vi hoppas att Lena och Tomas har hittat till Ehandel.se i alla fall. Läs hela artikeln här hos Internetworld.

Annons