Pizza Hut säljer pizza för miljoner via Xbox 360

Vissa stereotyper stämmer bättre än andra. En av dem verkar vara att gamers älskar sin pizza. På mindre än fyra månader sålde Pizza Hut pizzor till ett värde av 1 miljon dollar via sin app för Xbox 360.

Att använda spelkonsolen för att beställa pizza kanske inte kommer att gå till historien som en av världens största innovationer. Men det verkar helt klart vara ett påfund som världens gamers tagit till sig.

Pizza Hut stoltserar nämligen med att man sålt pizzor till ett värde av 1 miljon dollar via sin app för Xbox 360. Appen lanserades i april 2013 och man ska ha nått miljonen redan efter fyra månader.

Annons

– Vårt mål är att göra det så bekvämt som möjligt att beställa pizza. Och vi vill göra det på ett sätt som förhöjer upplevelsen du redan har, säger Doug Terfehr, PR-ansvarig på Pizza Hut.

Lockat nya kunder

En miljon dollar är dock bara en liten del av vad Pizza Hut drar in när det kommer till beställningar på nätet. Kedjan uppger att man årligen omsätter över 1 miljard dollar tack vare online-beställningar.

Men appen har däremot lockat en hel del nya kunder till Pizza Hut. 11 procent av beställningarna via appen kommer från kunder som aldrig beställt mat från kedjan tidigare. Om man jobbar på en app för nya Xbox One, eller någon annan spelkonsol, avslöjar man inte.

Källor: Mashable, NBC

Annons