Planerna för Ehandel.se

Nu presenterar vi planerna för Ehandel.se publikt för alla våra besökare och intressenter. Vi tar gärna emot feedback och åsikter på vad du skulle vilja se på den blivande mötesplatsen för svenska e-handlare och e-handelsleverantören.

Systemjämförelser
Grunden i systemet kommer vara jämförelsetjänsterna för system, betalningar och logistik. Dessa måste bli mycket mycket bättre men det finns ett skelett på plats i dag i alla fall. Tanken är att låta leverantörerna lägga till sina system med alla deras olika varianter och prisnivåer så att jämförelsen inte blir haltande bara för att man bara listar ett system per leverantör. Tanken är då att de får speca funktionaliteten när de lägger till dem.

Annons

Nästa steg blir att erbjuda revidering. Ehandel.se kommer mot en avgift att revidera en leverantörs system och gradera dem på en skala i olika kategorier såsom Sökmotorbarhet, funktionalitet, användarbarhet, kassasystem, betalningsmöjligheter, nyhetsbrevsfunktioner, statistikfunktioner och annat som jag kommer avgöra som viktiga referenspunkter. De som väljer att revidera sina system kommer sedan listas överst i listan baserat på sin totala poäng. På så sätt kommer jämförelsen inte bara spela pris utan funktionalitet per prisenhet.

Prisjämförelserna för betalsystemen måste också bli bättre och kommer innefatta direktbetalning, fakturering, mobilbetalning, ja allting du kan tänka dig. Heltäckande är ledordet.

Nyheter
Tanken är att Ehandel.se ska vara heltäckande på nyhetsbevakning inom branschen. Framför allt kommer Sverige och norden bevakas men även ett stort fokus kommer ligga på internationell e-handel och internationell forskning/undersökningar.

Ariklar och guider
Sidans statiska innehåll i form av artiklar och guider kommer bli enormt mycket större. Jag har faktiskt början till en bok om e-handel för “dummies” på hårddisken och den kommer nu få sitt eget liv på Ehandel.se

Bloggar och experter
Jag kommer flytta mitt e-handelsbloggande till min blogg på Ehandel.se och jag diskuterar nu med flera ehandelsexperter om att bli bloggare på sidan. Jag vill även ha en avdelning vid namn Fråga experterna där man någon gång i veckan publicerar nya frågeställningar och svar inom ämnena juridik, ekonomi, marknadsföring, sökmotoroptimering och försäljning.

Forumet
Ett forum nischat för e-handlare kommer startas och jag kommer personligen vara där som eldsjälen som besvarar alla jobbiga frågor tills kritisk massa uppnås och bollen börjar rulla.

Resurskatalogen
Sveriges mest heltäckande länkkatalog för e-handlare kommer finnas på Ehandel.se. Den kommer behandla allt från affärssystem till butikskataloger.

Statistik
En hel avdelning kommer dedikeras till e-handelns statistik och prognoser. Jag kommer sammanställa data från olika källor gällande betalsätt, säkerhet, vilka som e-handlar, hur man e-handlar och e-handelns räckvidd.

Annons

Samarbeten
Vi har lite smått börjat diskutera samarbeten med parter inom journalistik, bloggar och leverantörer. Exakt hur dessa samarbeten kommer se ut vet jag inte än men tanken är att driva trafik genom att erbjuda innehåll och information till partners.

Saknar du något?

Vi lyssnar. Bara maila oss dina tankar och förslag eller kommentera och jag lovar att vi kommer att ta de under beaktande.

Annons