Plattan i mattan för danska jätten – flera nya butiker på gång

Kedjan letar sig allt längre upp i landet.

Danska Thansen fortsätter sin svenska offensiv. Sedan tidigare har kedjan öppnat butiker i Helsingborg, Falkenberg, Löddeköpinge, Värnamo och i Västervik. Och expansionen rullar på i en rasande takt.

LÄS ÄVEN: Dansk jätte inleder butiksoffensiv: "En lucka på marknaden"

Annons

Innan året är slut ska kedjan öppna i Kristianstad och Malmö, och under nästa år står Karlskrona, Halmstad, och Höör på tur. Och redan nu har Thansen en etablering klar för 2025, i Landskrona.

Nu har kedjan, som säljer däck, reservdelar och andra biltillbehör, skrivit hyreskontrakt med Svenska Handelsfastigheter om ytterligare tre butiker i Skövde, Borlänge och Norrköping.

Det gläder oss att stödja Thansen i deras fortsatta svenska expansion. Deras attraktiva erbjudande kommer att berika och diversifiera utbudet vid våra handelsplatser, säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter, i en kommentar.

Öppnar våren 2024

Totalt rör det sig om närmare 3 400 kvadratmeter butiksyta och målet är att slå upp portarna till de nya butikerna vid Stallsikens handelsområde i Skövde och Kupolens handelsområde i Borlänge våren 2024.

Under hösten 2024 kommer den nya butiken i Norrköping att öppnas vid Ingelsta marknad.

Thansen har tidigare sagt att det här bara är början för detaljhandelskedjans långtgående expansionsplan för Sverige. Målsättningen är att ha 20 butiker i Sverige till slutet av 2024, med en vision om totalt 70 till 80 svenska butiker.

Tillsammans med Svenska Handelsfastigheter kan vi göra betydande framsteg i vår fortsatta expansion i Sverige. Vi är övertygade om att detta samarbete kommer att vara långvarigt och framgångsrikt, säger Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige.

Thansen har idag 86 butiker i Danmark, samt 46 butiker i Norge sedan etableringen inleddes där 2017.

Annons

Annons