Search
Search
Close this search box.
ANNONS

Plattformen Bigcommerce lockar stora pengar

Plattformen Bigcommerce lockar stora pengar
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

E-handelsplattformen Bigcommerce som hjälper små och medelstora företag att sälja på nätet får ett hyfsat tillskott i kassan. Närmare bestämt 40 miljoner dollar från ett investmentbolag lett av Steve Case, grundare av AOL.

ANNONS

Den australiensiska plattformen Bigcommerce grundades 2009 och har i dag mer än 36 000 användare i 65 olika länder. Främst inriktar man sig på att hjälpa mindre och medelstora företag att nå ut på nätet med en egen nätbutik.

Nu tar Bigcommerce in 40 miljoner dollar i extra kapital från investmentbolaget, Revolution Growth som drivs av Steve Case, en av medgrundarna till AOL. Pengarna kommer att användas för att ytterligare utöka plattformen, produktutveckling, varumärkeskännedom och internationell expansion.

– Bigcommerce har potential att jämna ut spelplanen och ge små företag samma e-handelsverktyg som stora spelare som Amazon redan har, säger Steve Case.

Nya strategiska samarbetspartners

Det här inte den första gången Case investerar i e-handelsrelaterade företag. Han har nyligen även stoppat in pengar i mjukvaruföretaget Optoro, och Groupon-klonen LivingSocial.

– Även om e-handeln redan har vuxit en hel del har vi fortfarande en lång väg att gå. Det är en enorm marknad, säger Case som även kommer att ta plats i bolagets styrelse.

Något som innebär att e-handelsplattformen kan vänta sig nya strategiska samarbetspartners som Case redan arbetar med.

– Genom att inte bara sälja till en kund i taget och skapa strategiska samarbeten med stora företag, kan man påskynda sin tillväxt rejält, säger Steve Case.

Källa: Reuters

Dela artikeln:

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!