Plattformen Bigcommerce lockar stora pengar

E-handelsplattformen Bigcommerce som hjälper små och medelstora företag att sälja på nätet får ett hyfsat tillskott i kassan. Närmare bestämt 40 miljoner dollar från ett investmentbolag lett av Steve Case, grundare av AOL.

Den australiensiska plattformen Bigcommerce grundades 2009 och har i dag mer än 36 000 användare i 65 olika länder. Främst inriktar man sig på att hjälpa mindre och medelstora företag att nå ut på nätet med en egen nätbutik.

Nu tar Bigcommerce in 40 miljoner dollar i extra kapital från investmentbolaget, Revolution Growth som drivs av Steve Case, en av medgrundarna till AOL. Pengarna kommer att användas för att ytterligare utöka plattformen, produktutveckling, varumärkeskännedom och internationell expansion.

Annons

– Bigcommerce har potential att jämna ut spelplanen och ge små företag samma e-handelsverktyg som stora spelare som Amazon redan har, säger Steve Case.

Nya strategiska samarbetspartners

Det här inte den första gången Case investerar i e-handelsrelaterade företag. Han har nyligen även stoppat in pengar i mjukvaruföretaget Optoro, och Groupon-klonen LivingSocial.

– Även om e-handeln redan har vuxit en hel del har vi fortfarande en lång väg att gå. Det är en enorm marknad, säger Case som även kommer att ta plats i bolagets styrelse.

Något som innebär att e-handelsplattformen kan vänta sig nya strategiska samarbetspartners som Case redan arbetar med.

– Genom att inte bara sälja till en kund i taget och skapa strategiska samarbeten med stora företag, kan man påskynda sin tillväxt rejält, säger Steve Case.

Källa: Reuters

Annons
Annons