Playboys nya E-handel ska få kunderna att tända till

Playboy, den amerikanska tidskriften som varvar stimulerande artiklar och undersökande intervjuer med i ögonfallande mittenuppslag, gör en ny e-handelssatsning. Den här gången gör man det genom att sälja tobak- och nikotinprodukter, men en och annan kondom slinker också med i paketen.

Amerikanska Playboy Enterprises gör en ny satsning på e-handeln med sajten PlayboyVapor.com. Sidan lanserades för en dryg månad sedan och här säljer man för tillfället e-cigaretter och e-vattenpipor. Förutom det skickar man med gratis kondomer med varje beställning, men det finns planer på att utöka sortimentet inom en snar framtid.

PlayboyVapor.com är idag den enda e-handelssajten som företaget driver i egen regi. Sedan tidigare äger man PlayboyStore.com men den sajten drivs av e-handelsföretaget Delivery Agent sedan 2012. Den butiken lanserades redan 2004 och säljer bland annat kläder för både män och kvinnor samt underkläder, DVD-skivor och lite annat smått och gott.

Annons

Sjunkande försäljningssiffror

Tidningar, förlag och mediehus som ger sig in i e-handelns värld i jakt på nya intäktsströmmar har blivit en ganska vanlig syn på senare tid. Playboy var alltså ganska tidigt ute med att anmana de digitala möjligheterna, och PlayboyStore.com ska också ha sålt ganska bra under en period.

2007 sålde man för inte mindre än 64 miljoner dollar men redan året efter hade den siffran sjunkit till 48,4 miljoner dollar. 2010 hade försäljningen stannat av ytterligare och landade på 27,7 miljoner dollar. Kanske kan deras nya e-handel få fart på de digitala affärerna igen.Källa: Internet Retailer

Annons