Podd

Annons
Björn Påhlman Spenger, Fedja Porobic

Framtidens E-Handel #11: Väx ditt D2C brand med growth hacking

Framtidens E-Handel, en av Sveriges största podcasts inom e-handel, gästas denna vecka av growth hackern Fedja Porobic. Fedja jobbar med några av de mest framgångsrika direct-to-consumer varumärkena, och accelererar deras tillväxt genom hans beprövade growth hacking metodik.

En Hållbar Pod #5: Bli en hållbarhetspionjär

Vad finns det som man kan göra idag – som e-handlare eller som konsument, som faktiskt innebär en positiv förändring framåt? Enligt en undersökning av Kantar Sifo håller 19% av svenska konsumenter med om påståendet ”Jag tvivlar på att e-handlare kommer att göra vad som krävs för att påverka hållbarheten positivt”.

En Hållbar Pod #4: Blir man en hållbar konsument av att skippa returer?

Det talas ibland om Zalandopartyn, där kläder provas för att sedan returneras, eller om influencers som beställer hem plagg för att fota sig i, och sen skickas allt tillbaka. Enligt en undersökning genomförd av Kantar Sifo tror 44% av svenska konsumenter att missbruk av fria returer har en negativ inverkan på klimat och miljö.

E-commerce Success #23: E-handel utan erfarenhet – från 0 till 100 miljoner

Gustaf började sin entreprenörsresa som influenser och personlig tränare och tog sitt mantra I CAN I WILL in i sitt bolag.

Gustaf grundade ICANIWILL år 2012, helt utan erfarenhet av varesig design, klädproduktion eller e-handel, och i oktober passerade de 100 miljoner i omsättning sedan årsskiftet. Stora delar av framgången bygger på samarbete med influenser vilket fortfarande är den största försäljningskanalen.

Spotlight on: Så skapar du internationell tillväxt med Facebook

Att växa sin verksamhet till nya marknader har aldrig varit lättare än vad det är i dagens digitala samhälle. Framför allt om man driver en e-handel som till sin natur är digital och lättare att skala baserat på all den data som samlas in löpande i verksamheten. Facebook har här ett verktyg som gör det enkelt att översätta data från en marknad till en annan och på så sätt växa utanför den traditionella hemmamarknaden.

En Hållbar Pod #3: Dags att tänka utanför boxen?

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Kantar Sifo vill 50% av svenska konsumenter att e-handlare ska bidra till en ökad hållbarhet genom att bland annat minimera förpackningarna, samt öka användningen av återvunnet förpackningsmaterial. En lika stor andel konsumenter tror att onödigt emballage har stor negativ påverkan på miljö och klimat.

E-commerce Success #22: E-handelslegenden berättar hur du undviker fallgroparna

Gents startades redan 2003 när e-handel fortfarande var nytt och knappt fanns som yrke. Jenny berättar i avsnittet om flera viktiga lärdomar. Exempelvis om erfarenheter av felaktiga inköp av produkter som fortfarande finns på lager efter flera år och om logotyper som blir stulna av kinesiska företag. I detta avsnitt får du chansen att lära dig från en av e-handelsbranschens mest erfarna och rutinerade personer.

E-commerce Success #21: E-handeln som startade med 500 kronor

Jimmy startade sin verksamhet från föräldrarnas garage där hans första investering var inköp av mobilskal för 500 kronor. Därifrån tog han sedan företaget vidare med familjens hjälp. I början, och än idag, genereras en stor del av försäljning via marknadsplatser.

E-commerce Success #20: När fysisk handel blir digital

Dagens avsnitt – med Peder Apelgren, CDO på Clas Ohlson. Clas Ohlson har varit online i många år, men satsade sent på onlineförsäljningen. Teknik- och kommersiellt fokus har länge varit eftersatt och först nu har man tagit ett aktivt beslut att gå framåt i sin digitala satsning. Peder ger även tre mycket viktiga råd till de som vill digitalisera sin verksamhet.

E-commerce Success #19: Posters för miljoner

Premiär för podden E-commerce Success på Ehandel. Desenio har en tydlig marknadsföringsstrategi där varumärke och kännedom byggs i sociala medier och köp sedan fångas upp via sökmotorerna.