Annons

Retail & Fastighetspodden I 102. Albin Wessman – Adam & Albin / Restaurangbranschens egna rockstars

Dagens avsnitt kommer troligen att bli vårt längsta hittills, det gick inte att sluta formulera nya frågor. Vi kommer att dyka in i en fantastisk resa som började med en skilsmässa men som växte till att bli en ambitiös strävan att förändra en hel bransch.  

Välkommen till ett speciellt avsnitt av vår podcast där vi utforskar en otrolig resa av passion, innovation och överlevnad inom restaurangvärlden. Idag utforskar vi berättelsen om Rockstjärnorna Adam och Albin, två framstående kreatörer som förvandlade en vision till en blomstrande gastronomisk verklighet. 

https://open.spotify.com/episode/5K639Pm8Ut6EntLYVzoioL?si=sisCeeKVSY2Xf2m-bc9v1A

Vår saga börjar för 21 år sedan när Albin, en energisk göteborgare, mötte Adam i Stockholm på den katalanska restaurangen Bon Lloc. Detta var inte bara en restaurang; det var en plats som utmanade konventioner och var svår att få tillgång till, mycket tack vare sitt rykte som Stockholms kanske mest innovativa matställe. Där föddes en gemensam dröm om att skapa något mer än bara mat – de ville skapa upplevelser. Denna vision blev verklighet när de 2014 öppnade Adam och Albins Matstudio i Vasastan, en kombination av kulinarisk verkstad och pop-up restaurang. Deras filosofi var enkel: fantastisk mat behöver inte vara komplicerad, bara otroligt god.

Från tillfälliga pop-ups till en permanent restaurangdel 2016, har deras resa fortsatt med öppningen av Misshumasshu 2019 och det senaste projektet, Solen, 2023 i Slakthusområdet – en ny hub för mat och kultur i Stockholm. Deras arbete belönades 2022 med en stjärna i Guide Michelin, ett erkännande av deras innovation och kreativa uttryck som placerat dem på den kulinariska världskartan.

I det här avsnittet utforskar vi inte bara deras professionella resa utan även de personliga prövningar som format dem längs vägen, inklusive Albins kamp mot cancer. Från att ha kämpat i skuggan av en svår sjukdom till att nå nya höjder med sitt företag, visar deras historia på en otrolig kämparglöd och förmåga att anpassa sig, blomstra mot alla odds och äkta vilja ge tillbaka till samhället när det behöver det som mest.

Följ med oss idag när vi utforskar varje sväng i denna inspirerande resa, från tidiga utmaningar till triumferande segrar. Det här är berättelsen om Adam och Albin - två män som inte bara överlevde utan som också förändrade spelreglerna i en hel bransch.

Om podcasten: I vår podd vill vi omfamna och belysa den viktiga kopplingen mellan detaljhandel och fastighetsbranschen. Dessa två områden är intimt sammankopplade och påverkar varandra på många sätt. Genom att bredda vårt fokus strävar vi efter att erbjuda en djupare förståelse för hur dessa sektorer samverkar och påverkar vår vardag. Här får du de mest intressanta och aktuella ämnena inom detaljhandel och fastigheter där vi kommer att fortsätta att bjuda in branschexperter, ledande företagsledare och innovatörer för att diskutera trender, utmaningar och möjligheter inom båda dessa sektorer.

Vill du komma i kontakt med Retail & Fastighetspodden?

Skicka ett mail till: retailpodden@gate46.se