Annons

Retail & Fastighetspodden I 93. Lena Nyholm & Mia Öhrn – Merry Monday / Neuroestetik och framtidens kontor

Varmt välkomna till en ny episod av Retail & Fastighetspodden, där vi idag ska utforska arbetsvärldens evolution i skuggan av pandemin. Idag tar vi oss an ett högaktuellt och spännande ämne: hur hybridkontoret och pandemirelaterade beteendeförändringar påverkar folkhälsan och arbetsprestandan.

Forskning pekar på att fysisk närvaro på arbetsplatsen förbättrar samarbete och produktivitet, ett fenomen som kallas "The Cantine Effect" men utmaningen ligger nu i våra händer – att motivera oss själva och våra kollegor att återvända till kontoret. Hur navigerar vi tillsammans i detta skifte? Vi kommer också att gemensamt utforska insikter från forskning, som belyser viktiga brister i dagens kontorsmiljöer och nödvändigheten av att tillsammans omforma dessa för framtiden.

För att guida oss genom detta gästas vi av inte bara en, utan två hjärnstormande gäster i studion! Vi introducerar de fenomenala hjärnkraftverken, Lena Nyholm och Mia Öhrn, som kommer att dela med sig av sina mästerliga kunskaper i neuroestetik och neuroledarskap. Mia Öhrn, en fd diplomat på UD, yogaälskare med erfarenheter från Asien, London, Bryssel och Paris som i över två decennier har arbetat med v att driva varumärkes- och strategiarbete med människan i fokus.  Lena Nyholm, som med sin gedigna bakgrund inom mode, musik och inredningsdesign skapat miljöer som vi sett i TV soffan under flera års tid. En färgexpert som menar att vackra miljöer kan leda till världsfred.

De kommer att ge oss en inblick i hur vi som företag och arbetsgrupper kan arbeta med aspekter såsom psykologisk trygghet, stresshantering, ökat engagemang, självledarskap och attraktivitet som arbetsgivare. Genom deras observationer har de märkt att många företag inte fullt ut utnyttjar det mentala värdet av sina kontorsmiljöer. Men som de själva uttrycker det “En snygg soffa kommer inte att få ett ledarskap att bli bättre”. Det är viktigt att förstå att framgång inte enbart kommer från inredning, ledarskap eller strategi – allt är sammanlänkat och kräver ett kollektivt angreppssätt. Det är denna helhetssyn och vårt gemensamma ansvar som vi kommer att utforska i dagens avsnitt. Följ med oss på denna tankeväckande resa där vi tillsammans utforskar framtiden för våra arbetsplatser, hur vi går från jaget till vi:et och hur vi kan skapa miljöer som främjar både hälsa och effektivitet. Låt oss tillsammans börja vår upptäcktsfärd!

https://open.spotify.com/episode/0Ovq4wAzvRnnGwk1vo1LRr?si=-f6Aui_rSyCVPXQZTW-EJA

Om podcasten: I vår podd vill vi omfamna och belysa den viktiga kopplingen mellan detaljhandel och fastighetsbranschen. Dessa två områden är intimt sammankopplade och påverkar varandra på många sätt. Genom att bredda vårt fokus strävar vi efter att erbjuda en djupare förståelse för hur dessa sektorer samverkar och påverkar vår vardag. Här får du de mest intressanta och aktuella ämnena inom detaljhandel och fastigheter där vi kommer att fortsätta att bjuda in branschexperter, ledande företagsledare och innovatörer för att diskutera trender, utmaningar och möjligheter inom båda dessa sektorer.

Vill du komma i kontakt med Retail & Fastighetspodden?

Skicka ett mail till: retailpodden@gate46.se