Annons

Retail & Fastighetspodden I 96. Fredrik Mässing – Prisma Properties / Vilka är vinnarna i en marknad i gungning?

När ekonomier ställer om och marginaler blir mindre för allas plånböcker blir det allt tydligare vilka företag som är vinnare i tuffare förhållanden och vilka som är förlorare. I en värld där finansiering av fastigheter är både dyrt och komplicerat vem sitter på trumf på hand – vem är då vinnare? I dagens avsnitt av Retail & Fastighetspodden ska vi utforska fastighetsbolag kan navigera genom ekonomiska förändringar och krympande marginaler. Idag zoomar vi in på Prisma Properties, en ledande fastighetsutvecklare värderad till cirka 6 miljarder kronor, känd för sin inriktning mot lågprisbutiker och snabbmatsrestauranger. Med nästan 120 fastigheter i sitt bestånd och Alma Property Partners som huvudägare, står de starka i Norden och siktar på expansion.

https://open.spotify.com/episode/0ihUO0X5UvxaTx9pegMwzG?si=hoKAPmYBQJuhQDKGhqjBqQ

I detta avsnitt diskuterar vi deras unika strategi att anpassa sig till svåra ekonomiska tider genom att fokusera på kostnadseffektiva fastigheter, attraktiva för lågpriskedjor, vilket kan vara avgörande i en bransch där många söker billigare alternativ. Vi utforskar hur denna balansgång mellan att erbjuda prisvärda lokaler och att vara redo för marknadens svängningar kan vara nyckeln till framgång. Idag har vi nöjet att välkomna en framstående personlighet i fastighetsvärlden, Fredrik Mässing, VD för Prisma Properties. Fredrik är känd för sin strategiska blick och förmåga att förvandla visioner till verklighet. Han kommer att dela med sig av sina insikter om den ökande populariteten för lågprisbutiker och Prismas ambitiösa tillväxtplaner. Är Prisma Properties en av de "vinnarna" i en föränderlig ekonomi? Låt oss dyka djupare in i deras värld och strategi tillsammans med Fredrik. Häng med!

Om podcasten: I vår podd vill vi omfamna och belysa den viktiga kopplingen mellan detaljhandel och fastighetsbranschen. Dessa två områden är intimt sammankopplade och påverkar varandra på många sätt. Genom att bredda vårt fokus strävar vi efter att erbjuda en djupare förståelse för hur dessa sektorer samverkar och påverkar vår vardag. Här får du de mest intressanta och aktuella ämnena inom detaljhandel och fastigheter där vi kommer att fortsätta att bjuda in branschexperter, ledande företagsledare och innovatörer för att diskutera trender, utmaningar och möjligheter inom båda dessa sektorer.

Vill du komma i kontakt med Retail & Fastighetspodden?

Skicka ett mail till: retailpodden@gate46.se