Annons

Retail & Fastighetspodden I 97. Anna Felländer – Anch.Ai / Ett samtal om AI, etik, juridik & framtiden

Som Judith Wolst brukar säga, "plötsligt händer det" – och just nu är det AI som står för de oväntade händelserna. Ta exempelvis Vinge, som har revolutionerat sitt arbete genom att investera i egen AI. Likaså OpenAI, som med sin lansering av en 'App Store' för ChatGPT-ekosystemet, öppnar för oanade möjligheter. Det här påminner om hur Apples App Store förändrade spelplanen för 15 år sedan, genom att göra det enklare för utvecklare att nå ut och för användare att tillgå AI-applikationer. Men borde vi samtidigt vara oroliga för att utvecklingen går för fort när personligheter som Elon Musk, Wozniak och Forskaren Max Tegmark går ut i ett öppen brev och ber om att pausa AI-utvecklingen. Fram tills idag har AI-team suttit i sin egna värld och utvecklat utan krav på varken lönsamhet eller etiska regleringar.

https://open.spotify.com/episode/27T90IeLXqyuOc5vBK8zDK?si=4BsoHqyUQOiutlM0WzYe2w

Denna trend bär frågor med sig. När AI:s superkraft möjliggör fler verktyg, hur påverkas då retail- och fastighetsbranschen? Vilka riktlinjer och ansvarsområden behövs för att hantera denna blixtsnabba utveckling? Hänger vi med, eller riskerar vi att bli åskådare till vår egen framtid? 

Idag har vi nöjet att välkomna chefsekonomen och grundaren av det etiska AI-bolaget Anch.AI, Anna Felländer, för att ge oss insikter om framtiden. Trevlig lyssning!

Om podcasten: I vår podd vill vi omfamna och belysa den viktiga kopplingen mellan detaljhandel och fastighetsbranschen. Dessa två områden är intimt sammankopplade och påverkar varandra på många sätt. Genom att bredda vårt fokus strävar vi efter att erbjuda en djupare förståelse för hur dessa sektorer samverkar och påverkar vår vardag. Här får du de mest intressanta och aktuella ämnena inom detaljhandel och fastigheter där vi kommer att fortsätta att bjuda in branschexperter, ledande företagsledare och innovatörer för att diskutera trender, utmaningar och möjligheter inom båda dessa sektorer.

Vill du komma i kontakt med Retail & Fastighetspodden?

Skicka ett mail till: retailpodden@gate46.se