Annons

E-commerce Success #48: Astrid Wild – fokus på kundinsikter och problemlösning

I detta avsnitt träffar vi Maria Paulsson Rönnbäck som är en av grundarna till outdoormärket Astrid Wild. De lanserade hösten 2019 och är relativt nya på marknaden. De specialiserar dig på outdoorkläder för kvinnliga former och driver enbart försäljning via egen e-handel. Under 2021 ökade de försäljningen med över 200 procent och landade på en omsättning på 7,2 miljoner kronor.

Astrid Wild arbetar med kundinsikter och data i produktutvecklingen för att lösa sina kunders problem. I början var deras fokus endast på ”snygga outdoor kläder för kvinnor” men med data och insikter ändrades detta till ”outdoorkläder för kvinnliga former med laserfokus på passform och byxor i 42 olika storlekar”. Astrid Wild har idag störst storleksutbud i Norden, och förmodligen även i Europa inom deras kategori.

De två grundarna träffades inom ett inkubatorprogram där de båda medverkade för att hitta en framtida affärspartner och affärsidé. Under ett par månader inom ramarna för detta program fann de varandra, gjorde kundundersökning, bestämde sig för namn och affärsidé, byggde upp en kunddatabas och lyckades få in ett mindre investmentkapital som finansierade de första tygbeställningarna. Sedan dess har de haft fullt fokus på att låta kunderna vara med i alla beslut från produktutveckling till leverans.

Medverkande: Maria Paulsson Rönnbäck
PodcastvärdJonny Rosengren
ProducentE-commerce Recruit


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!