Annons

En Hållbar Pod #5: Bli en hållbarhetspionjär

Vad finns det som man kan göra idag - som e-handlare eller som konsument, som faktiskt innebär en positiv förändring framåt? Enligt en undersökning av Kantar Sifo håller 19% av svenska konsumenter med om påståendet ”Jag tvivlar på att e-handlare kommer att göra vad som krävs för att påverka hållbarheten positivt”.

Men det visar sig att det finns hållbarhetspionjärer i branschen. Anders Ankarlid driver företaget A Good Company, som strävar efter att kunna erbjuda produkter som är cirkulära, hållbara och som ger mer än de tar. Han delar med sig av vad som blev väckarklockan för att ändra livsstil, samt om att låta utveckling ta tid.

En Hållbar Pod är producerad av Anna Lavfors, konsument- och hållbarhetsexpert på PriceRunner, på uppdrag av Hållbar E-handel och Katarina Stenskytt. Anna Lavfors leder även arbetsgruppen Konsumentinsikter i Hållbar E-handel.

Är ditt företag inte medlem i branschinitiativet Hållbar E-handel än? Läs mer om branschinitiativet och ansök om medlemskap här. Då får du också ta del av hela rapporten ”Hållbarhetsaspekter utifrån ett konsumentperspektiv”.

Soundcloud-spelare: