Annons

En Hållbar Pod #4: Blir man en hållbar konsument av att skippa returer?

Det talas ibland om Zalandopartyn, där kläder provas för att sedan returneras, eller om influencers som beställer hem plagg för att fota sig i, och sen skickas allt tillbaka. Enligt en undersökning genomförd av Kantar Sifo tror 44% av svenska konsumenter att missbruk av fria returer har en negativ inverkan på klimat och miljö.

Missa inte: Redaktionens nya storsatsning Redaktörsbrevet - testa kostnadsfritt i 30 dagar!

Hur stort problem är fria returer när det kommer till hållbarhet? Och hur kan man som konsument göra val som bidrar till en positiv utveckling? Finns det någon som sitter på de konkreta tipsen om hur vi kan nätshoppa (och leva) mer hållbart så är det Jessica Cederberg Wodmar, hållbarhetscoach, författare och föreläsare.

En Hållbar Pod är producerad av Anna Lavfors, konsument- och hållbarhetsexpert på Pricerunner, på uppdrag av Hållbar E-handel och Katarina Stenskytt. Anna Lavfors leder även arbetsgruppen Konsumentinsikter i Hållbar E-handel.

Är ditt företag inte medlem i branschinitiativet Hållbar E-handel än? Läs mer om branschinitiativet och ansök om medlemskap här. Då får du också ta del av hela rapporten ”Hållbarhetsaspekter utifrån ett konsumentperspektiv”.

Soundcloud-spelare: 

 


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!