Annons

E-commerce Success #46: Blomsterlandet – Content is King

I detta avsnitt träffar vi Tirdad Zadeh som är E-handelschef på företaget Blomsterlandet. Bolaget var tidigt ute med att bygga upp en digital närvaro där mycket fokus initialt låg på att bygga en kunskapsbas för de som sökte information om växter och trädgård. Blomsterlandet har idag 64 fysiska butiker där e-handel fortfarande står för en relativt liten del. Bolaget satsar intensivt på e-handelsbenet och ligger långt fram när det kommer till teknisk utveckling, synlighet och användarvänlighet.

Tirdad har varit på bolaget i många år och har varit med och byggt upp mycket av infrastruktur och organisation. Han värderar kundservice högt och fokuserar just nu på last-mile lösningar och på att optimera leveranstider. Produkterna som säljs är ofta skrymmande vilket gör att det inte alltid är så lätt att skicka.

Idag kommer ungefär 60% av deras trafik via organiska sökningar som är ett resultat av ett gediget contentarbete. I sociala media satsar de stort på videoinnehåll och liveshopping där de arbetar mer med kunskapsdelning än med direkt försäljning.

Medverkande: Tirdad Zadeh
PodcastvärdJonny Rosengren
ProducentE-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!