Annons

En Hållbar Pod #3: Dags att tänka utanför boxen?

Enligt en nyligen genomförd undersökning av Kantar Sifo vill 50% av svenska konsumenter att e-handlare ska bidra till en ökad hållbarhet genom att bland annat minimera förpackningarna, samt öka användningen av återvunnet förpackningsmaterial. En lika stor andel konsumenter tror att onödigt emballage har stor negativ påverkan på miljö och klimat.

Henrik Pålsson är docent och lektor i förpackningslogistik vid Lunds universitet. Han berättar om de sex miljöpåverkansfaktorerna, och redogör för hur förpackningarna ska fungera - samt hur de kan optimeras.

En Hållbar Pod är producerad av Anna Lavfors, konsument- och hållbarhetsexpert på Pricerunner, på uppdrag av Hållbar E-handel och Katarina Stenskytt. Anna Lavfors leder även arbetsgruppen Konsumentinsikter i Hållbar E-handel.

Är ditt företag inte medlem i branschinitiativet Hållbar E-handel än? Läs mer om branschinitiativet och ansök om medlemskap här. Då får du också ta del av hela rapporten ”Hållbarhetsaspekter utifrån ett konsumentperspektiv”.

Soundcloud-spelare: