Annons

E-commerce Success #27: E-handel med däck och fälg : tillväxt med SEO, PR och SoMe

I detta avsnitt träffar jag, Jonny Rosengren, Andie Lahdo som är grundare till ABS Wheels och Jorge Castro som sedan starten är deras marknadschef.

Bolaget startade 2015 och säljer fälgar och däck, primärt inom Sverige. Med en unik idé om en fälg som går att flytta mellan olika bilmodeller skapade Andie ABS Wheels som idag omsätter över 100 miljoner kronor med god lönsamhet. Han tog snabbt patent på fälgen och rekryterade killar från KTH som byggde honom en webbshop. Jorge kom in ungefär ett år efter lansering med uppdrag att få igång försäljningen.

Jorge har lång erfarenhet från trafikdrivning och hade under flera år tidigare byggt sig ett namn i branschen. Han började med att starta flera hundra olika sajter som tillsammans länkade till modersajten. Trafiken växte snabbt och idag har de varje månad 250 000 besökare inne på sajten, där större andelen kommer via organisk trafik. Utöver organisk trafik arbetar de mycket med Facebook, Instagram och Google Ads. De arbetar dessutom med personliga automatiserade mail där var femte mail leder fram till en konvertering.

Utöver klassisk digital marknadsföring arbetar ABS Wheels även med PR. Syftet med detta är tvådelat; dels att få uppmärksamhet och dels för att öka varumärkeskännedomen. Exempel på framgångsrika Pr-kampanjer har varit tävlingar där deltagarna tatuerat in logotypen på kroppen eller när de lanserat avgasrök i olika färger för att användas för att avslöja det kommande barnets kön.

Medverkande:  Andie Lahdo och Jorge Castro
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel

Länk till avsnittet: https://www.ecommercerecruit.se/e-commerce-success/

Spelare