Annons

E-commerce Success #23: E-handel utan erfarenhet – från 0 till 100 miljoner

Gustaf började sin entreprenörsresa som influenser och personlig tränare och tog sitt mantra I CAN I WILL in i sitt bolag. Gustaf grundade ICANIWILL år 2012, helt utan erfarenhet av varesig design, klädproduktion eller e-handel, och i oktober passerade de 100 miljoner i omsättning sedan årsskiftet. Stora delar av framgången bygger på samarbete med influenser vilket fortfarande är den största försäljningskanalen.

Tjänst från Ehandel: Bättre pris på leverantörsavtal för e-handlare. Läs mer här.

ICANIWILL är byggt med ett digitalt DNA. De säljer sina egendesignade träningskläder för kvinnor och män världen över genom sin hemsida, marknadsför sig med fokus på digitala kanaler och sociala medier, och sålde sina allra första plagg på pre-order, tack vare Gustafs stora närverk genom sin träningsblogg.

Gustaf har en spännande resa i ryggen, från sitt nio till fem jobb på Clas Ohlson till ett av nordens snabbast växande företag i sin bransch. Konkurrensen bland tränignsklädesmärkena är hård, inte minst på sociala medier, så hur kommer det sig att ICANIWILL har lyckats så bra? Hur gör man för att starta ett företag om man inte har erfarenhet? Och hur profilerar man sig för att nå framgång i reklambruset i sociala medier?

Medverkande: Gustaf Ollas, Grundare, ICANIWILL

Podcastvärd: Jonny Rosengren

Producent: E-commerce Recruit


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!