Annons

E-commerce Success #22: E-handelslegenden berättar hur du undviker fallgroparna

Gents startades redan 2003 när e-handel fortfarande var nytt och knappt fanns som yrke. Jenny berättar i avsnittet om flera viktiga lärdomar. Exempelvis om erfarenheter av felaktiga inköp av produkter som fortfarande finns på lager efter flera år och om logotyper som blir stulna av kinesiska företag. I detta avsnitt får du chansen att lära dig från en av e-handelsbranschens mest erfarna och rutinerade personer.

Gents gedigna arbete med att bygga sitt varumärke har lett fram till att de idag har en stor del av sin trafik via organisk trafik, email och direkttrafik. Den typiska kunden är en man runt 39 år som i större utsträckning nås via tryckt media än via sociala medier. Jenny tror stenhårt på att man ska driva en verksamhet baserat på kvalité och kunskap. På detta sätt kan man ta betalt för sina produkter samtidigt som det blir svårare för konkurrenterna att sno kunderna.

Sedan ett år tillbaka har Gents en anställd extern VD som lyckats driva bolaget till det mest lönsamma året i bolagets historia. Viktigast för att lyckas med att anställa en extern VD i ett relativt litet bolag är enligt Jenny att ägare och VD har samma värderingar.

 

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns.
Medverkande: Jenny Rydhström
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - specialist på e-handelskompetenser