Annons

E-commerce Success #43: Gamification – att bygga e-handel genom lojala och engagerade kunder

I detta avsnitt träffar vi Wilhelm Sporrong från Gamifiera som är ett bolag som jobbar med gamification. Wilhelm var tidigare VD på Webhallen där de var något av pionjärer inom konceptet gamification där de skapade en stark lojalitet i sitt kundmedlemskap genom att låta kunderna ta del av olika achievements för att samla poäng och därmed klättra i nivå inom programmet. Man hämtade mycket inspiration från spelens värld och det handlar om att få människor att bli engagerade och delaktiga.

När Wilhelm lämnade Webhallen väntade han in några av sina kollegor för att tillsammans starta Gamifiera som hjälper företag att komma igång med gamification på sina egna sajter.

Gamifikation har flera fördelar för en E-handlare såsom att få kunder att komma tillbaka, stärka varumärket, samla in kunddata, uppmuntra lojalitet, skapa tillhörighet, skapa hype kring nyheter och att öka konverteringen. Några vanliga delar i konceptet är att jobba med avatars, communities, recensioner, aktiviteter, progressbars och mycket annat.

Medverkande: Wilhelm Sporrong

Podcastvärd: Jonny Rosengren

Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel