Annons

E-COMMERCE SUCCESS | GLOWiD – framgångsrik e-handel med koreansk hudvård

I intervjun så får ni höra hur Cecilia lyckats med att ta ett varumärke på den koreanska marknaden och implementera det på den svenska och nordiska marknaden. Ni får också höra hur hon genom åren arbetar med digital marknadsföring och content i de olika kanalerna för att bygga sitt varumärke.

I detta avsnitt träffar vi Cecilia Ortmark Söder som är grundare och VD på GLOWiD. När Cecilia kom hem till Sverige, efter att ha bott i Sydkorea under en period, så insåg hon hur mycket mer utvecklad den koreanska hudvården var och hon bestämde sig för att lansera detta på den svenska marknaden.

Idag är GLOWiD exklusiva distributörer i Norden för 10 koreanska hudvårds, hårvårds och sminkmärken som säljs via glowid.se och glowid.com samt via flera olika återförsäljare i Norden och delvis i resten av Europa. Den egna webbutiken omsätter idag mer än distributionen.

Senaste officiella räkenskap omsatte de runt 60 miljoner kronor med en vinst på nästan 9 miljoner. Nästa bokslut stängs om cirka två månader och året ser ut att landa strax över 80 miljoner kronor i omsättning med bibehållen lönsamhet.

Medverkande: Cecilia Ortmark Söder, GLOWiD
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel