Annons

E-commerce Success #47: Golden Concept – ett av Sveriges lönsammaste e-handelsföretag

I detta avsnitt träffar vi Puia Shamsossadati som är grundare av företaget Golden Concept. Puia startade Golden Concept 2015 efter att ha drivit sitt framgångsrika Instagram-konto ”This is a man’s world” under två års tid och sett att det fanns en marknad och ett intresse för exklusiva produkter. Fram till 2019 drev han sitt företag lite som en hobbyverksamhet, men under 2019 valde Puia att bli e-handlare på heltid och satsa helhjärtat på Golden Concept.

Det Malmöbaserade bolaget säljer exklusiva mobiltillbehör som kan kosta tiotusentals kronor styck, och bland kunderna finns bland annat kungligheter, fotbollsspelare och en rad andra kändisar. I början specialtillverkade han även mobiltelefoner, och på kundlistan ser vi bland annat Kris Jenner, Karol G, Chris Brown, Luis Fonsi, Usain Bolt, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Neymar JR som har exklusiva telefoner från GC.

Golden Concept växte över 300 % procent under 2021. Bolaget omsatte över 80 mSEK med en vinstmarginal på mer än 40 % förra året. De primära marknaderna för Golden Concept är USA, Sydostasien och Mellanöstern och framåt kommer bolaget även satsa mer på Kina. I år satsar företaget på en tillväxt om 50 %, med samma vinstmarginal.

Medverkande: Puia Shamsossadati
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit