Annons

E-commerce Success #57: Grillkung – pizzaugnar och grillar för miljoner

I detta avsnitt träffar vi Sebastian Virta, självutnämnd grillkung och grundare till just grillkung.se. Bolaget säljer grillar, pizzaungnar, utekök och grilltillbehör för över 50 miljoner kronor om året. Han började resan som en spinn-off från familjeföretaget, som sålde elektronik, där han såg att grillar var en intressant kategori.

När de startade så satsade han mycket på content och unika produkttexter, vilken snabbt gjorde att folk började hitta till butiken. De nischade snabbt in sig på ett exklusivare sortiment med fokus på att vara bäst i sitt segment. Sebastian satsade mycket på kunskap, att faktiskt kunna sina produkter innan och utan, samt att även tillhandahålla reservdelar för produkterna.

De tog även tidigt fram ett eget varumärke som främst består av utekök, gjutjärn till hamburgare och tillbehör. En av de saker som gjorde att omsättningen verkligen tog fart var att de tidigt hakade på pizzaugnstrenden.

Mycket av trafiken drevs i början via prisjakt och pricerunner samt genom att Sebastian själv lärde sig hur han fick upp produkter på google shopping. Han hade även under långt tid, och till viss tid än idag, en direktlinje in till mobilen för sina stamkunder.


Medverkande: Sebastian Virta
PodcastvärdJonny Rosengren
ProducentE-commerce Recruit