Annons

E-commerce Success #40: Möbeldesign och e-handel med supernöjda kunder

I detta avsnitt träffar jag Alexandra Pettersson som är VD på och grundare till By Crea. Alexandra är i grunden designer som lyckats med konststycket att både ta fram sina egna produkter och att äga i stort sett hela tillverkningskedjan. På detta sätt har hon lyckats hitta ett sätt för att lokalt producera och levererar unikt framtagna produkter på 2 -5 dagar till konsument. De har även fantastiskt nöjda kunder och kan stoltseras med ett trustpilot-betyg på 5 av 5 möjliga. Hennes möbler har även fått en nästintill biroll i Wallgrens Värld där de synts regelbundet sedan starten.

I år landar By Creas omsättning på 40 miljoner vilket tyvärr är en bit ifrån den den omsättning som Alexandra hoppades på. Hon låter däremot väldigt övertygad om att hon under nästa år kommer att nå milstolpen 100 miljoner kronor.

Sin satsning har hon lyckats med tack vare exponering på sociala medier där influensers varit högst delaktiga i spridningen av deras produkter. Instagram är deras absolut största försäljningskanal och med en konverteringsgrad på endast 0,6% så har de nu en grymt spännande resa framför sig. Under hösten har de rekryterat upp i stort sett en hel organisation med e-handelskompetens vilket är en resa som hon kommer att fortsätta under nästa år. För Alexandra finns det bara en väg framåt och det är att lyckas.

Medverkande: Alexandra Pettersson
Podcastvärd: Jonny Rosengren
Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!