Annons

E-commerce Success #49: Så byggdes ett av nordens största e-handelsföretag

I detta avsnitt träffar vi Joel Svensson som är grundare och VD på Partykungen. Han började sin resa 2009 och under året när hans mamma fyllde 50 år så gav Joel henne ett jobb i present och hon blev Partykungens första anställde. Idag 12 år senare driver han Partykungen som är ett av Nordens största e-handelsföretag som utan riskkapital lyckats omsätta över 300 miljoner under pandemiåret 2021.

Resan började med en arbetslös mamma och ett intresse för maskeradkläder och idag driver 35 årige grundaren och VD:n Joel Svensson Partykungen med sina 100 anställda som vill göra det tråkiga roligt – och det roliga helt fantastiskt. Under pandemin, en tid där många företag gick i förlust eller konkurs, var Partykungen ett av de företag som istället växte och nu jobbar de aktivt med att expandera e-handeln till fler länder.

Partykungen tillhör ett av de bolag som utöver performance marketing även satsar mycket på ren branding. De syns därför även i kanaler såsom på TV och de hörs på Spotify. De satsar även mycket på inspiration i deras olika kanaler och tar egna miljöbilder på det mesta i sortiment. Joel tror att personlig kommunikation ger betydligt mer i sociala media än välgjorda filmer med ett företag som avsändare.

Medverkande: Joel Svensson
PodcastvärdJonny Rosengren
ProducentE-commerce Recruit


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!