Annons

E-commerce Success #45: Tillväxt och marknadsföring av börsbolag

I detta avsnitt träffar vi Kristina Lukes från företaget Nelly.com. Kristina blev headhuntad till VD-rollen för snart 2 år sedan. Sedan dess har covid-19 och restriktioner präglat samhället vilket självklart påverkat deras grundaffär där festmode historiskt varit en stor produktgrupp.

För 2021 landade omsättningen på nästan 1,5 miljarder kronor med ett negativt resultat på cirka 47 miljoner. Orsaken till resultatet sägs vara då de bland annat gjort en lagerflytt där verksamheten centraliserats till Borås samt p.g.a. ökade marknadsföringskostnader.

Under de senaste åren har det hänt mycket under huven och de har nyligen även re-lanserat sitt varumärke. Under flytten och förändringen har 150 medarbetare lämnat bolaget och 100 nya medarbetare har samtidigt börjat på bolaget.

När det kommer till marknadsföring så strävar Nelly efter att finnas där kunder finns. Då målgruppen är ung så gäller det därför alltid att ligga i framkant och ständigt testa det som är nytt.

Just nu har bolaget fokus på att testa kanalerna TikTok och Live shopping där de ständigt lär sig nya saker och utvecklas. De har även anammat konceptet gamification för att öka både lojaliteten och engagemanget hos kunderna.

Lyssna på intervjun här eller där poddar finns.


Medverkande: Kristina Lukes

Podcastvärd: Jonny Rosengren

Producent: E-commerce Recruit - rekrytering inom e-handel