Posten rustar och tipsar för årets mest hektiska period

PostNord fortsätter att ta tempen på den svenska julhandeln och det är inte bara tomten som har fullt upp, även e-handlarna och landets alla postombud har att göra. Redan innan julhandeln går in i sin mest hektiska period levereras rekordmånga paket, och i år hoppas man slippa paketkaos hos ombuden.

Redan i slutet av november hade svenskarna e-handlat julklappar för 1,1 miljarder kronor, en ökning med 10 procent jämfört med förra året, och så ser det ut att fortsätta.

Enligt en undersökning från PostNord kommer 41 procent av svenskarna handla julklappar på nätet till ett sammanlagt värde av 4,9 miljarder kronor. Det motsvarar en tillväxt om hela 20 procent jämfört med förra året.

Annons

− De två första veckorna i december är den period då de flesta svenskar gör sina julklappsinköp på nätet. Veckorna innan jul är med andra ord en intensiv men spännande tid för våra ombud som lämnar ut väldigt många julklappar, säger Anders Holm, Chef för PostNord Sverige.

Hämta paket på morgonen

För att undvika långa köer och överfulla postombud passar PostNord även på att ge de svenska e-handelskunderna lite tips för att underlätta julshoppingen. Att beställa klapparna i tid är ingen raketforskningen, men likväl något som sker i sista stund för många svenskar. En bra idé är också att hämta ut dem så fort aviseringen dyker upp i brevlådan eller telefonen.

Vill man slippa eventuella köer är det bra om man kan undvika vardagar mellan 16-18, morgonen är ofta en bra tid att hämta ut sina paket. Men även om goda råd är dyra, försöker PostNord göra sitt för att minska trycket på sina postombud.

− Vi levererar redan rekordmånga e-handelspaket till de svenska hushållen och går nu in i årets mest intensiva period. För att hantera de ökade volymerna har vi stärkt upp våra postombud och öppnat 50 nya utlämningsställen runt om i Sverige, säger Anders Holm.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!