Postnord gör elektrisk storsatsning – med heta bolaget

Fraktjätten rullar ut fler korridorer med elbilstillverkaren.

Einride är namnet på den hajpade svenska tillverkaren av ellastbilar. Nu inleder bolaget ett samarbete med Postnord, för en elbils-satsning i Norge.

Samarbetet kommer i ett första steg att elektrifiera över 1 500 transportkilometer dagligen och minska koldioxidutsläppen med 2 100 ton över tre år, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Annons

Einrides transportnätverk Nordic Link expanderar därmed till Oslo-regionen.

Via E6:an kan vi förbinda Norge, Sverige och Danmark för att driva på elektrisk, digital och autonom transport i hela Skandinavien, framgår det.

Norges mål är att alla tunga fordon i landet ska vara helt utsläppsfria till senast år 2040. Och för Postnord ger satsningen ringar på vattnet.

Vi kommer att etablera gröna korridorer mellan några av våra största terminaler. Genom att använda Einrides lösning kan vi transportera en betydande del av vårt gods med klimatsmarta fordon, vilket resulterar i en betydande CO2-besparing. Detta innebär att Postnord närmar sig målet att vara fossilfritt senast år 2030, kommenterar May-Kristin Willoch, biträdande direktör för hållbarhet på Postnord Norge.

Annons